Backa Saltglaserat

Om Backa Saltglaserat

Tillverkar keramik med mina händer och en vedeldat ugn. Drejar och bygger. Jag kapar, klyver, staplar och kånkar också själv veden som behövs, ritar o bygger mina ugnar och verkstad och odlar själv min mat.  Ibland hittar jag också på att jag mitt i alltihopa behöver gå långt ut i skogen för att hämta t.ex. tranbärsris eller barkborregnag att dekorera ytor med.  Slow pots for slow food kanske det är jag gör, eller långsam kopp för lugnt fika.

Allra gladast blir jag när någon kommer o berättar att "en såndär kopp köpte jag av dig för x år sedan och den dricker jag kaffe ur varje morgon, den är min favorit!". Dels är det såklart kul att någon gillar det jag gjort, men så tänker jag också att unika favoritföremål är motsatsen till slit o släng. Alltså, om en har en absolut favorit då går en väl inte o köper 12 nya industritillverkade koppar vår och höst i en ny färg? Och när jag tänker så då blir det meningsfullt för mig att jag tillverkar saker, fast vi lever i en värld där det redan tillverkas och konsumeras mycket fler saker än jordklotet klarar av.

Försäljning: Not Quite butik Fengersfors, Arvika Konsthantverk, Karlstads Konsthantverkare

Medlem i: Not Quite, Arvika Konsthantverkare och KHVC.

Aktuellt 2020
25 jul - 16 aug: "Bröst", Grupputställning tillsammans med Anna-Lena Ingemansson, Jessica Fleetwood och Marita Arvidsson. Not Quite galleri Fengersfors

8 aug - 1 sept: "Lera och trä", tillsammans med Stafåsgården. Arvika Konsthantverkare

Kontakt:
Lise Wichmann Hansen
Backa Natalias Hus, 661 93  Säffle
Tel. 0533-40310, SMS: 073 722 84 75
wichmannlise@gmail.com

Instagram: backa_saltglaserat


Kommentarer